web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Далечински управувачи

 

Од широката понуда на универзални далечински управувачи, на холандскиот производител МАРМИТЕК се издвојуваат моделите EASYTOUCH35, KR22, KR21 и SS13 кој по функциите покриваат комплетен спектар на потребите на корисникот.


Холандскиот производител МАРМИТЕК нуди комплетна палета на различни далечински управувачи од кој нашата компанија се определи за три модела кој по функција и технички карактеристики ги покриваат потребите и високите желби на корисниците.За управување на куќната автоматика во домот, деловните простори,ресторани,салони спортски хали...., го користиме најнапредниот модел EASYTOUCH35 со touch screen,позадинско осветлување, контрола на 7 уреди во IC режим на работа (TV,video, DVD, SAT, CABLE, AUDIO I DIGI-SAT) и контрола на куќната автоматика во RF режим на работа по X10 протокол.Функцијата која овој модел посебно ја издвојува , е напредна функција со таканаречени макроа-програмски сценарија, кој нас ни овозможуваат да корисникот по основа на своите навики, расположенија, и моментални активности во домот и животниот стил, програмира до 9 програмски сценарија кој ќе се активираат со едно притискање на тастер.

За екстремна контрола користиме далечински управувач привезок за клучеви KR22 со кој управуваме до 4 модули ( обично се тоа капии, гаражни врати, надворешно светло и активирање на влезно сценарио).

За управување на алармниот систем во склад на системот ПАМЕТНА КУЌА користиме далечински управувач привезок за клучеви KR21 кој освен функцијата на активирање и деактивирање на алармот, има и додатна, паник, функција (активирање на алармот и телефонска дојава кога ке слушнеме непријатни звуци внатре или непосредно пред куќата или нам ни е потребна хитна медицинска помош), како и можност за уште едно светло или уред.

Зидниот далечински управувач SS13 го користиме за активирање три програмски сценарија при влегување и излегување од домот.

 
    

Во зависност од снагата и врстата на уредот користиме:

 

EasyTouch 35 универзален далечински управувач
универзален далечински управувач, далечински, мармитек, EASYTOUCH35, KR22, KR21 i SS13,

 

KR21 далечински управувач
универзален далечински управувач, далечински, мармитек, EASYTOUCH35, KR22, KR21 i SS13,

KR22 далечински управувач
универзален далечински управувач, далечински, мармитек, EASYTOUCH35, KR22, KR21 i SS13,

 

SS13 зиден далечински управувач
универзален далечински управувач, далечински, мармитек, EASYTOUCH35, KR22, KR21 i SS13,

   
     
  Принт
 
   
 
     
Design by MediaDotCom