web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Помош во куќа

 

Својата примена и социјална функција, системот ПАМЕТНА КУЌА наоѓа и во олеснување на животот во станбениот простор на стари, болни, слабо покретни особи со посебни потреби.


Системот ПАМЕТНА КУЌА наоѓа и во олеснување на животот во станбениот простор на стари, болни, слабо покретни особи со посебни потреби, луѓе со инвалидитед и др.На овој начин на овие личности им е овозможено со помош на далечинскиот управувач да управуваат со куќните апарати од кревет или кога се во седечка положба. Во случај да од било која причина им е потребна медицинска помошили друга врста на помош, овие лица може да активираат телефонска дојава на 6 програмирани броеви на телефони со притискање на паник тастерот на далечинскиот управувач КР21 кој е во големина на привезок за клучеви. Со видео надзорот е овозможено вузуелно пратење на активностите и физичката состојба во куќата.

    

Автоматизација на овој објек подразбира:

 
 
• Управување со куќните апарати
• Управување со расвета
• Далечински видео надзор
• Интелегентен алармен систем
• Начини на управување
 
 
  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom