web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Стан на хедонисти

 

Многу често сопственици на животниот простор се луге кој малку време поминуваат во него, најчесто поради големата деловна динамика и барања на деловната кариера.Времето кое го поминуваат во својот дом сакаат да го поминат што поквалитетно и по содржајно. Еве еден пример од досегашното наше искуство кој на ваквите луге им го пружа системот ПАМЕТНА КУЌА.


Имавме клиен кој има куќа од 130 метри квадратни во една елитна населба во Скопје кој изрази желба да му се направи проект и интеграција на системот на автоматизација кој ќе му овозможи да од една страна , додека е во домот, на едноставен начин, со едно притискање на копчето од далечинскиот управувач, ја подеси атмосферата во зависност од неговото расположение и активности, а да од друга страна кога е на пат да има целосен увид во станот и опремата и да може да иницира некое сценарио.

    

Автоматизација на овој објек подразбира:

 
 
• Управување редоследно со случувањата во куќата
• Управување со расвета
• Далечински видео надзор
• Интелегентен алармен систем
• Начини на управување
 
 
  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom