web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Управување со базен и сауна

 

Во системот ПАМЕТНА КУЌА можно е да се опфати и далечинско управување на базен и сауна.

Далечинско управување на сауна се реализира со едноставен автоматизационен прекдач во режим уклучи/исклучи и обично освен управувањето со далечински управувач обавезно се реализира и управување со мобилен телефон, а понекогаш и преку интернет.Овие начини на управување ни овозможуваат да сауната ја загрееме предходно така што по нашето доаѓање дома не чека отполно припремена сауна.

Далечинско управување на базенот го припрема изведувачот на базенот и базенската опрема така да постоечкиот систем се интегрира во нашиот систем.Доколку проектантот ова го изостави тогаш ние ја контролираме пумпата,  греачите и комплетната расвета во базенот.

 
  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom