web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Управување со греење

 

Далечинското управување со климатизација и системот за греење е еден однајголенмите генератори на заштеда на ел.енергија Како стандардна функционалност на системот, климатизационите и грејните системи ги управуваме далечински најцесто преку телефон или преку интернет во режим уклучи/исклучи во зависност од типот на системот и техничките ограничувања.

    
 

До сега успешно далечински сме управувале:

 

• "сплит" клима системи . • Фанкоил системи.
• Гасни котли.
• Централни клима системи.
• Клима системи со климатизациони комори.
• Грејни системи со термоакумулациони печки.

Најчесто како опција на моментално активирање преку телефон, преку интернет,со далечински управувач или преку touch screen PLC-м , се користи опција на програмирање на автоматски режем на работа во временски перид на ефтина струја таканаречен ефтин режим на работа.

Просечната заштеда кога сите овие апарати работат во ефтиниот режим на работа се движи од окулу 30% на греење во зимскиот период до 50% на ладење во летната сезона, во зависност од временските услови и термичката изолација на објектот

 
 
  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom