web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Управување со куќните апарати

 

Системот на куќна автоматика ПАМЕТНА КУЌА може да управува со сите електрични куќни апарати. Управувањето со куќните апарати е овозможено со едноставно уклучување и исклучување на сите уреди кои што се приклучени на електричната мрежа.Електрична греалка, шпорет, лампа, бојлер...


Управувате со едно притискање на далечинскиот управувач, телефонот или екранот осетлив на допир.
Машината за перење алишта, бојлерот и машината за перење садови секогаш ја препрограмираме за автоматско уклучување во “режимот штедење”, во интервалот на ефтина тарифна струја ( се разбира рачното вклучување може да се активира секогаш, независно од препрограмираниот автоматски старт), додека пак автоматското уклучување на апаратите за филтер кафе и тостерот го сместуваме во програмското сценарио “ добро утро” , а автоматското исклучување на шпоретот во програмското сценарио (макро) излегување од дома.

    
 

Со универзалниот далечински управувач EASYTOUCH35 можеме да управуваме во IR со:
• Телевизор
• Цеде плеер
• АУДИО уредите кои имаат IC приемник
• Сателитска ТВ

Со сите останати куќни апарати управуваме во радио фрекфентен мод по X10 протокол
• Бојлер
• Апарат за филтер кафе
• Машина за перење
• Машина за садови
• Шпорет
• Тостер

 
  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom