web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Управување со ролетни тенди и завеси

 

Далечинско управување на ролетни тенди и завеси се често интегриаат во системот ПАМЕТНА КУЌА.

Системот ПАМЕТНА КУЌА управува со сите ролетни тенди и завеси кој имаат уградено мотор.


Основни корисности и функционалност кој корисникот ги добива со интеграција на овие под системи во нашиот систем се:

• Врзување спуштање/дигање ролетни, теенди и завеси во програмски сценарија (макроа) со останатите уреди за прилагодување на амбиенти со притискање на еден тастер
• Функција на истовремено дигање/спуштање на сите или избрани групи на ролетни тенди и завеси одеднаш


Најчесто се употребува:

• Спуштање на сите ролетни при излегување од станот.
• Дигање на сите ролетни при враќање во станот.
• Спуштање на одредена група ролетни кога одиме на спиење (сценарио добра ноќ) и подигање на истите при сценарио добро утро.
• Спуштање ролетни во дневната соба и трпезаријата при активирање на сценарио домашно кино.
• Автоматско дигање на тенди кога почнува дожд или кога брзината на ветерот ја поминае одредената вредност.

  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom