web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Управување преку touch screen во боја

 

Програмирачко логички контролор PLC го додаваме кога корисникот сака да уравува со куќната автоматика преку touch screen во боја или кога сака освен стандардниот начин на управување во уклучи/исклучи/димувај режија да контролира и некои аналогни величини (температурата во секоја просторна целина,...).


Touch screen-от во боја и PLC-от во стандардната функционалност на системот ПАМЕТНА КУЌА ни даваат и додатна корисност:
додатно зголемување на конфорот
атрактивен изглед во склоп на ентериерот
користење на персонализирани програмски апликации на македонски јазик
унапредување и интензивирање на комуникацијата помеѓу преку посебни страници за оставање пишани и цртани пораки
можност за поврзување на мини метеоролошки станици и активирање на автоматизирани апарати во согласност со моменталната величина на метеоролошкиот параметар
посебна станица за читање на моменталниот метеоролошки параметар – температура на воздухот, воздушен притисок, брзина и насока на ветер, влажност на воздух и земја и количина на дожд
управување и контролирање на аналогни величини (температура во секоја просторија одделно,...)
ја подобрува интеграцијата на евентуално веќе постоечки подсистеми

* за разлика од стандардната функционалност на системот ПАМЕТНА КУЌА, за оваа опција на управување потребно е да се постави соодветна жична инсталација

 

 
     
Design by MediaDotCom