web stats
 
 
     
 
 

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

Куќата е Паметна затоа што се прилагодува на моменталната активност, расположение, навики и животниот стил на сопствениците ...
                                             

 
 
   

Викендица

 

Викендицата по дефиниција е објект за одмор и релаксација.За сето тоа да изгледа како што треба и за да биде навистина место за релаксација таа треба да ги исполни некој услови, а меѓу нив е и можноста за далечинско управување на греењето и и ладењето како и сигурносните мерки кој треба да ги одбие провалниците од објектот.


ПАМЕТНА КУЌА кроз автоматизацијата овозможува, далецинско управување и надзор, енергетска заштеда и заштита на викенд куќата Кога би имале викенд куќа во која ке ви биде место за собирање на вашето семејство и пријатели , место за релаксација од секојдневните обврски таа станува посебно интересна во текот на зимата ако е на некое место каде се ужива во зимските убавини.Задачата на системот ПАМЕТНА КУЌА е да се автоматизира комплетната расвета и уредите со акцент на далечинско управување или со мобилен и фиксен телефон.Исто така битно е та се истакне реализацијата на системот да овозможи активна сигурност на објектот како превентива од провали и вандализам.

    

Автоматизација на овој објек подразбира:

 
 
• Управување со греење
• Управување со климатизација
• Управување со расвета
• Далечински видео надзор
• Управување со заливниот систем
• Интелегентен алармен систем
 
 
  Принт
 
   
 
Design by MediaDotCom